Notícies i activitats

Vicens Vacca. Fora de cap lloc

En el marc del festival Barcelona Gallery Weekend
Veure imatge de De la fotografia: © Roc Pont; De l'obra: © Vicens Vacca (nova finestra)
Data inici: 15/09/2021
Data fi: 09/01/2022
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

L'exposició de Vicens Vacca “Fora de cap lloc” aplega més de 35 anys de la trajectòria de l'artista iniciada a mitjans dels anys 80, experimentant amb la incidència del so en el mitjà artístic.

Descendent d'una família de músics de jazz, Vacca opta per l'art contemporani alterant la tradició familiar, ubicant el seu treball entre la destresa i el desastre. En el seu treball el so mai és un complement addicional sinó un element corpori amb qualitats plàstiques, materialitzant-lo a l'espai com un objecte escultòric.

El Centre d'Art Tecla Sala presenta la primera retrospectiva dedicada a Vicens Vacca, un dels artistes de referència de l'art sonor a Catalunya, amb una selecció de quinze treballs que van des de la dècada dels anys vuitanta fins a l'actualitat amb obres com "Literatura Universal" (1986), una acció amb la premsa d'un automòbil ple de llibres; l'obra sonora "Història de la música" (1996)", "Zero còpia" (2014-2016), en que es qüestiona l'autoria de l'obra d'art; o "Zen" (2016-18) i "Grand Hall Lament" (2013) apps sonores per a telèfons mòbils; entre d’altres. Els seus treballs s'han pogut veure al Museo Patio Herreriano de Valladolid, a la Galeria Play i l'espai Errant Sound (Berlín); La Virreina Centre de la Imatge, Museu Picasso i Arts Santa Mònica de Barcelona, i a l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, entre d'altres.

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació