Notícies i activitats

Papers treballats

La donació d’obra gràfica de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet
Veure imatge de Papers treballats (nova finestra)
Data inici: 28/09/2023
Data fi: 07/01/2024
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

L’exposició “Papers treballats” presenta una selecció de gravats de la donació feta recentment per Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet. Són obres d’artistes, galeries, entitats, editorials i fundacions que li han estat lliurades al llarg de la seva trajectòria professional com a crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques.

Els gravats són “papers treballats”, perquè l’artista s’implica en tot el procés creatiu d’elaboració i estampació, fins a la signatura final, a diferència de les imatges impreses i reproduïdes de manera mecànica i industrial. 

En aquesta primera aproximació, la idea de paper treballat també volem que faci referència a la relació que tenen els gravats amb la producció crítica de Daniel Giralt-Miracle. La major part de les obres són regals per agrair els textos escrits per ell sobre exposicions dels i les artistes contemporanis.

L’exposició vol presentar aquestes obres des d’una perspectiva artística, però també com a documents, testimonis d’un mapa de relacions professionals i personals que formen un ecosistema artístic d’un període determinat, aproximadament des dels anys seixanta fins al 2012, a Catalunya. 

Daniel Giralt-Miracle va rebre amb agraïment aquests gravats, els va conservar amb gran cura i, com ha fet amb altres conjunts del seu patrimoni artístic i cultural, ara en fa donació. Aquests papers treballats posen de manifest la seva passió pel gravat, que ha defensat “com un apòstol” al llarg de la seva vida, tot propiciant ocasions per incentivar-lo i explicar-lo. 

Aquestes obres i documents són una nova entrada a l’arxiu de la història de l’art de la segona meitat del segle xx a Catalunya i conviden a “gravar” històries, memòries i descobertes estètiques en els ulls oberts i encuriosits que els acullin.

  • Comissariat: Assumpta Bassas
  • Inauguració: dijous 28 de setembre, a les 19 h 
  • Exposició fins al 7 de gener de 2024
  • Amb la col·laboració del Museu de L'Hospitalet

Activitats associades

Per contacte: fruit d’un miratge

Dissabtes 30 de setembre, 21 d’octubre i 23 de desembre, a les 11 h

Una passejada per l’exposició i experimentació amb tècniques del gravat adaptades a tothom, fomentant la creativitat i el reciclatge.

  • Adreçada al públic familiar (infants a partir de 5 anys).
  • Cal fer la inscripció a: publicseduacioteclasala@l-h.cat.


Visita comentada a l’exposició 

Dissabtes 30 de setembre i 18 de novembre, a les 12.30 h

Un recorregut per l’exposició que revisa les obres més significatives, i en destaca aspectes relacionats amb les tècniques del gravat, la reproducció de les imatges i el col·leccionisme, entre d’altres.

  • Adreçada al públic general.
  • No cal fer inscripció prèvia.
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació