Notícies i activitats

Gino Rubert. Fatamorgana

Veure imatge de  Thesis (2010), © Gino Rubert VEGAP, Barcelona, 2022 (nova finestra)
Data inici: 05/10/2022
Data fi: 26/02/2023
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

Gino Rubert és un pintor extravagant i difícil de classificar. Tan escriu novel·les romàntiques com dissenya peces de roba impossibles, tan compon hits estiuencs com s’enfila a un escenari per riure's de si mateix i del món de l'art. En paraules de l’artista: «el valor d'una obra d'art no depèn tant d’allò que conté com d’allò que desencadena». Partint d'aquesta reflexió, l’exposició “Fatamorgana” proposa una mirada polièdrica en què els seus quadres-collage més característics dialoguen amb rareses rescatades de l’estudi i pintures recents que incorporen llum i so.

La major part d'aquestes obres estan protagonitzades per personatges inexpressius que ens miren desafiants. És fàcil sentir-se intimidat per aquest bestiari, però si aguantem la mirada i ens deixem portar, accedirem a un submon fascinant on la tendresa, la sensualitat i l’humor conviuen amb totes les passions imaginables.

Gino Rubert (Mèxic D.F., 1969) és un artista català d’arrels mexicanes. Els seus treballs han estat exposats a museus, galeries i centres d’art com el  Walker Art Center (Minneapolis), el Museo de la Universidad Nacional de Colombia (Bogotà), l’Akiyoshidai International Art Village (Yamaguchi), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona), la Künstlerhaus Bethanien (Berlín), la Claire Oliver Gallery (Nova York), la Galerie Michael Haas (Berlín), la Mizuma Gallery (Tòquio) o la Galeria Senda (Barcelona).

Comissariat: Gisela Chillida (en col·laboració amb Roc Parés)
Inauguració: dimecres 5 d'octubre de 2022, a les 19 h

 

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació