Notícies i activitats

Erm - Solstici 2019

TPK Art i Pensament Contemporani
Data inici: 20/06/2019
Data fi: 21/07/2019
Tipus d'entrada: Lliure
.  
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
Exposició dels artistes i col•lectius residents als espais de creació del TPK. Art i Pensament Contemporani que aquest any explora, a partir dels llenguatges de la pintura, l’escultura, la instal•lació, la fotografia i el vídeo, les possibilitats plàstiques que ofereix el paisatge entès com un erm en constant transformació.
-
L'home reviu el paisatge com una esperança d'unitat; imposa la seva capacitat legítima, adquirida amb la naturalitat de qui obre els ulls, d'enfrontar una perspectiva envers la densitat d'allò que ens envolta; posa un marc, un sentit, davant un món on la seva intel•ligibilitat trontolla davant la fragmentació amb què se'ns ofereix a l'experiència.

El paisatge es construeix així en nosaltres, i arrela i creix com una llengua més; una topografia interior que beu de tots aquests paisatges que ha recorregut amb la mirada i ha viscut com a experiència, però on també sorgeix el drama quan comprova que no es correspon amb cap exterior. Els límits de la nostra mirada són al final un transsumpte dels que apuntalen les nostres geografies interiors.

En aquesta exposició reflexionem sobre la irrealitat del paisatge, i al mateix temps la seva proximitat, sobre la possibilitat de l'evocació i la impossibilitat de la seva materialització. Un viatge a través de territoris recorreguts, tot i ser més o menys versemblants, més o menys tangibles, sentits o viscuts, recordats o inventats. Un erm que sempre es reescriu.

El cicle d'exposicions “Solstici", té lloc des de l’any 2002 al Centre d’Art Tecla Sala coincidint amb les dates del solstici d’estiu. Aquesta mostra clou les activitats de la temporada amb l’exposició dels treballs d’artistes i professors.

Comissariat: TPK - Art i Pensament Contemporani

Inauguració: dijous 20 de juny, 19.30 h.
Exposició fins al 14 de juliol de 2019.

Entrada lliure.

-
#solsticitpk
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació