Notícies i activitats

Teixint identitats

En el marc de la Barcelona Gallery Weekend a l'H
Veure imatge de © Ilusiones. Fanny Galera, 2014 (nova finestra)
Data inici: 10/10/2019
Data fi: 26/01/2020
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
Durant la segona meitat del segle XX, algunes artistes van recuperar tècniques domèstiques del món de l’art «impròpies» fins aleshores. Louise Bourgeois, Magdalena Abakanowicz, Sheila Hicks, Eva Hesse o Annette Messager van ser algunes de les pioneres i moltes altres les han seguides.
Actualment, hi ha un ampli grup de creadors que, independentment del seu sexe, i conscients que la costura i la utilització del tèxtil s’han associat tradicionalment a la condició femenina, les valoren com una herència cultural que no dubten a incorporar als seus processos i mètodes creatius i, així, amb les seves obres trenquen els estereotips del món de l’art i obren nous fronts de lluita creativa.

«Teixint identitats» aplega un col•lectiu de trenta-un artistes i configura un projecte interdisciplinari, tant pels interessos diversos de cada artista com pel que expressen les obres i pels mitjans i tècniques emprats.

Tanmateix, totes les peces tenen el nexe comú del teixit, el cosit, el brodat i tècniques de caràcter artesanal que no amaguen la relació amb les qüestions de gènere, d’identitat o de l’àmbit domèstic o personal ni l’interès per temes socials i pel medi ambient, que, entre d’altres coses, són espurnes per construir poètiques pròpies amb les quals reinventar el món, teixint metàfores capaces d’emocionar l’espectador.


Artistes: Noé Bermejo, Irene Cases, David Catá, Tónia Coll, Sara Coleman, Regina Dejiménez, Maribel Domènech, Fanny Galera, Rosada Garriga, Ascensión García, Matilde Grau, Eulàlia Grau Costa, Mónica Jover, Iratxe Larrea, Sara Llobregat, Lucía Loren, Carmen Marcos amb Victòria Bahená, Claudia Martínez, Chelo Matesanz, Silvia Molinero Domingo, Jesús Monteagudo Guerra, María Muñoz Torregrosa, Ana Musma, Nativitat Navalón, María Ortega, Laura Piñeiro, Concha Romeu, Encarna Sáenz Llorente, Eva Santos, Bía Santos i Àngels Viladomiu.

Comissariat: Ascensión García (Universitat de Barcelona) i Carmen Marcos (Universitat Politècnica de València).

Exposició fins al 26 de gener de 2020
Entrada lliure
-
#teixintidentitats
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació