Notícies i activitats

Estado de Malestar (malestar_exhuberancia_anomalía). María Ruido

En el marc del festival LOOP Barcelona
Veure imatge de Estado de Malestar (malestar_exhuberancia_anomalía). María Ruido, 2019 (nova finestra)
Data inici: 16/10/2019
Data fi: 12/01/2020
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
María Ruido ha estat la guanyadora de la 4a edició del Premi de Videocreació (2018), promogut per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.
“La privatització de l’estrès és un sistema de captura perfecte, elegant en la brutalitat de la seva eficàcia. El capitalisme emmalalteix el treballador i després les companyies farmacèutiques internacionals li venen drogues perquè se senti millor.  Les causes socials i polítiques de l’estrès queden a banda mentre que, inversament, el descontentament s’individualitza i s’interioritza.” – Mark Fisher, Realismo capitalista.

A partir d’alguns textos de Mark Fisher, Franco Berardi i Santiago López Petit, així com d’algunes converses amb filòsofs, psiquiatres i persones afectades o diagnosticades, especialment amb el col•lectiu d’activistes InsPiradas de Madrid, “Estado de Malestar (malestar_exhuberancia_anomalía)” es presenta com un assaig visual sobre la simptomatologia social i el patiment psíquic provocats pel sistema capitalista, sobre el dolor que ens provoca la forma de vida en què estem immersos i sobre quins llocs i accions de resistència o canvi podem construir per combatre’l.

Amb “Estado de Malestar (malestar_exhuberancia_anomalía)”, María Ruido analitza l’ansietat col•lectiva, la depressió i les peculiar malalties pròpies del capitalisme informacional. Al mateix temps, l’artista proporciona una visió de la tristesa generalitzada i desarticulada, que troba els seus millors pal•liatius en el consumisme i la farmacologia.

Inauguració: dimecres 16 d’octubre de 2019, 19.30 h
En el marc del festival LOOP Barcelona
Exposició fins al 12 de gener de 2020
Entrada lliure
-
#mariaruido

ACTIVITATS VINCULADES
 
___________________________________________________________________

Alliberem-nos! Visita + taller per a públic adult
Dimecres, 27 de novembre, de 18h – 20 h
Activitat gratuïta, amb inscripció.

Teixint comunitat. Trobada festiva intergeneracional
Diumenge, 15 de desembre, d'11.30 a 14.00 h
Adreçada a: comunitat vinculada a la programació Centre d’Art i persones interessades
Activitat gratuïta

-
(*) La Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya està configurada per: ACVic Centre d’Arts Contemporànies; Bòlit, Centre d’Art Contemporani, Girona; Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats; Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre, Amposta; M|A|C Mataró Art Contemporani; Centre d’Art la Panera, Lleida; Centre d’Art de Tarragona; Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat.
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació