Notícies i activitats

Ensenyar pensament crític, bell hooks

Lectura i debat en el marc del cicle “Lectures desesperades” i el Dia Internacional de les Dones
Veure imatge de  Fotografia: © Raig Verd Editorial, Barcelona, 2024 (nova finestra)
Data: 19/03/2024
Hora: 18:00h
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

“Lectures desesperades” convida a llegir Ensenyar pensament crític, de bell hooks (Raig Verd Editorial, 2022). Aquest és un llibre imprescindible que defensa l’educació com a pràctica de la llibertat.

L’autora proposa un canvi de paradigma en l’educació, l’aprenentatge i la transformació social. Si l’ensenyament és l’espai on desenvolupar el pensament crític, l’aprenentatge és una activitat que dura tota una vida i que hooks considera el primer espai per defensar la diversitat, la igualtat i la democràcia.

bell hooks (Kentucky, 1952-2021) va ser una intel·lectual, feminista, crítica cultural, activista i escriptora afroamericana reconeguda arreu del món. Fou escriptora d’Estudis Apalatxes a la Universitat de Berea a Kentucky, on el 2014 es va fundar l’Institut bell hooks. La seva obra se centra a explorar el racisme, el gènere, la classe i el capitalisme, per tal d’identificar la interseccionalitat existent entre aquests aspectes i com es generen i perpetuen els sistemes d’opressió. Entre els seus nombrosos llibres publicats, destaquen el clàssic del feminisme Ain’t I a Woman, el diàleg amb CornelWest, BreakingBread, les memòries Bone Black o Teaching to Transgress i Feminism Is for Everybody.

“Lectures desesperades” és un espai de trobada per llegir i comentar col·lectivament textos sobre pedagogia i arts contemporànies. Es tracta d’una activitat de lectura periòdica i oberta a qualsevol persona que vulgui compartir i aplicar els continguts que s’hi debatran.

  • Dimarts 19 de març de 2024 a les 18 h
  • Activitat gratuïta sense inscripció.
  • Lloc: Espai educatiu, planta baixa.
  • Adreçada al públic general.
  • Per a més informació: publicseducacioteclasala@l-h.cat 

 El Centre d'Art Tecla Sala agraeix a Raig Verd Editorial la cessió dels textos.

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació