Notícies i activitats

Pepe Esplaiú | 3 temps: Presentació del catàleg de l’exposició i visita comentada

Data :17/05/2018
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
No us perdeu aquest dijous, a les 19.30h, la presentació del catàleg de l’exposició Pepe Espaliú | 3 temps. Barcelona/L'Hospitalet: 1975-1988-1993 i lavisita comentada a càrrec del comissari de la mostra, Jesús Alcaide.
Jesús Alcaide (Còrdova, 1977) és crític d'art i comissari independent. Desenvolupa les seves investigacions i projectes de comissariat en diferents territoris de les pràctiques artístiques contemporànies. Dins la seva trajectòria, destaquen les exposicions Contratiempo, Dutch Play: Nuevos lenguajes audiovisuales en la colección del Netherlands Media Art Institute, i Los Nombres del Padre. Coincidint amb el 25è any de la mort de l'artista, Alcaide planteja un recorregut circular sobre la producció d'Espaliú destacant la seva relació amb L'Hospitalet i Barcelona.

-
Pepe Espaliú (Còrdova, 1955 - Madrid, 1993) va ser un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels vuitanta. Pintor, escultor, dibuixant i escriptor, va desenvolupar una obra coherent i significativa relacionada molt estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat. Al seu treball se li deu una de les més profundes conceptualitzacions de la vivència de la SIDA, malaltia motiu de la seva defunció i amb la qual va dialogar amb valentia en el plànol artístic i sobre la qual va produir algunes de les seves obres més importants.

Coincidint amb el 25è any de la mort de l'artista, aquesta exposició intenta traçar una història circular sobre la seva producció. S'obren així altres històries que es creuen de manera cronològica amb la seva primera exposició individual el 1975, en ple apogeu de l'art conceptual a Catalunya, a la Sala Municipal d'Exposicions de l'Hospitalet de Llobregat, i que acaben amb la seva darrera exposició individual el 1993.

>> Dijous 17 de maig a les 19.30h a la Sala_01
>> Exposició fins al 3 de juny de 2018.
>> ENTRADA LLIURE
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació