Notícies i activitats

4a edició del Cicle Out•Side

Músiques contemporànies als centres d'art
Veure imatge de Cicle Out·Side 2019 (nova finestra)
Data inici: 15/11/2019
Data fi: 13/12/2019
Hora: 20
Duració aprox.: .  2 hores .  0 minuts .  
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
L’Arts Santa Mònica (Barcelona), el Centre d’Art Tecla Sala (l’Hospitalet), el Centre d’Art  la Panera (Lleida) i Lo Pati (Amposta) acullen una nova edició del cicle OUT•SIDE.

OUT•SIDE promou i difon noves propostes sonores per donar suport a compositors i intèrprets que treballen amb llenguatges experimentals i que complementen la programació dels centres d’art, sensibles als nous llenguatges contemporanis.

 
El compositor Luis Codera Puzo, una de les figures més actives en el panorama de les noves músiques a Catalunya, serà l’encarregat de dirigir i organitzar la temporada de concerts. En l’edició de 2019 el cicle presentarà un programa de concerts que giren entorn a aquells components clau en l'escolta musical - la memòria, l'escenografia i el context cultural- que sovint passen desapercebuts.

Comissariat: Luís Codera Puzo
> Activitat dirigida a tots els públics.
> Entrada lliure, sense inscripció.
> Més info, aquí.

Concerts al Centre d'Art Tecla Sala:

 
ESCENA: Enduring Freedom
Divendres, 15 de novembre, 20 h al Centre d'Art Tecla Sala

L'acte d'escoltar és una experiència que es transforma quan la música es crea conjuntament amb altres disciplines, com les arts plàstiques o les arts del moviment. "Enduring Freedom" és un espectacle multidisciplinari que barreja la  dansa butoh (dansa d’origen japonès nascuda després de la Segona Guerra Mundial a partir de diferents tècniques escèniques), la improvisació i la percussió.
Luis Tabuenca -un dels primers percussionistes espanyols de la nova música- i el ballarí suís Imre Thormann -un dels principals ballarins europeus de butoh- són els creadors d’aquesta intensa peça experimental que tindrà lloc a dins de/en el marc de l’exposició d’Àngels Ribé “Sota l’Ossa Major”.
-
Luis tabuenca (percussió) i Imre Thormann (butoh)


MEMÒRIA: Sollazzo Ensemble, Barcelona Clarinet Players, Guillem Codern
Divendres 13 de desembre, 20 h

Com a acte de cloenda, Out•Side s’acomiadarà del públic amb un concert triple que presentarà diverses situacions que parteixen de la reflexió sobre la influència de la memòria: del que sabem i el que recordem quan escoltem música.

Ensemble Sollazzo
A partir d’un exercici de comparació, Ensemble Sollazzo presentarà un concert de música renaixentista que el públic escoltarà dues vegades seguides. En la primera, el concert es farà sense preàmbuls ni explicacions. En la segona, els components del grup n’explicaran el context, les figures retòriques i com les entenia el públic del moment. A partir d’aquesta comparativa, es pretén mostrar com el coneixement de certs codis té una influència capital a l’hora d’escoltar música.
-
Solistes de Ensemble Sollazzo: Perrine Devillers (soprano), Natalie Carducci (viela), Anna Danilevskaia ( viela).

Barcelona Clarinet Players
Després de l’audició de la versió de Bill Evans de «My favorite Things», Barcelona Clarinet Players interpretarà «Gazing at the Stars» de la compositora catalana Raquel García Tomás amb l’objectiu de mostrar al públic que l’escolta musical també té lloc en la nostra memòria quan comparem el que escoltem amb el que ja sabem.

-
Barcelona Clarinet Players: Javier Vilaplana, Manuel Martinez, Martí Guasteví i Alejandro Castillo.

Guillem Codern
Guillem Codern posarà punt final a la vetllada amb peces musicals que s’inspiren en el cant tuvinià, una fascinant tradició musical composta de cants difònics, provinent de la cultura mongola. Aquesta experiència serà el contrapunt als dos concerts anteriors i mostrarà al públic la importància de la transmissió  de les tradicions i el context cultural a l’hora d’escoltar música.
-
Guillem Codern : cant Khoomei, I, Igil, Doshpuluur.

Consulta la resta de concerts, aquí.

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació