Notícies i activitats

Ferran Garcia Sevilla. Cosmos-Caos

Veure imatge de De la sèrie Fotografies intervingudes (1974), © Ferran Garcia Sevilla, VEGAP, Barcelona, 2022 (nova finestra)
Data inici: 14/12/2022
Data fi: 28/05/2023
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

L’univers és ordre i desordre, cosmos i caos. La humanitat també es balança entre aquest dos pols, contradictoris i solidaris. Els avenços de la física moderna, la fascinació per la naturalesa misteriosa del món o la denúncia de les perversions del poder són preocupacions constants i trenades en Ferran Garcia Sevilla.

És i ha estat sempre un artista radical, que ha travessat diversos episodis clau de l’avantguarda. Des de la seves pràctiques pioneres en l’art pobre o conceptual, a finals dels anys setanta, passant per el seu neo-expressionisme dels temps de la posmodernitat fins a la pintura de denúncia vehement que l’ocupa avui, Garcia Sevilla fa un ús polític i poètic de l’art, sense concessions.

Allunyant-se d’una ambició retrospectiva convencional, l’exposició presenta una selecció de treballs de períodes i llenguatges diferents que ens permeten intuir problemes existencials i morals de plena actualitat. Sempre experimental, des-sacralitzador, irònic i impactant, però profund per la multiplicitat de preguntes que les seves obres plantegen, l'aportació de Ferran Garcia Sevilla és un magnífic exemple de la militància de l'art d'avantguarda enfrontada a la postmodernitat.

Comissariat: Àlex Mitrani
Una coproducció entre el Centre d’Art Tecla Sala i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)
Inauguració: dimecres 14 de desembre de 2022, a les 19 h

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació